AI ve skutečném životě: doporučujeme konkrétní aplikace.

V několika posledních letech se umělá inteligence neboli AI – artifical intelligence rychle rozvíjela a začíná být stále více přístupná nejen velkým korporacím a výzkumným institucím, ale i široké veřejnosti. Tento trend znamená, že nástroje založené na AI se nyní dostávají do rukou „obyčejných lidí“, což má potenciál radikálně změnit způsob, jakým pracujeme, učíme se a komunikujeme.

Vše odstartoval na podzim roku 2022 chatbot ChatGPT od společnosti OpenAI. ChatGPT představoval zásadní krok pro rozšíření AI pro širokou veřejnost. Jeho intuitivní rozhraní formou chatu umožňuje uživatelům komunikovat s AI v přirozeném jazyce, čímž otevírá dveře k pokročilým technologiím i těm, kteří nemají technické znalosti. ChatGPT nachází uplatnění v široké škále oblastí – od generování textů, přes podporu vzdělávání, až po zjednodušení každodenních úkolů a odpovídání na otázky. Jeho schopnost zpracovávat a reagovat na lidské dotazy v reálném čase představuje přelom v přístupnosti a využití AI, čímž se stává mostem mezi složitými technologiemi a běžným uživatelem, a tak posouvá hranice toho, co může AI pro společnost udělat.

Po úspěchu chatuGPT svět zaplavily nejrůznější „chytré“ chaty a další aplikace a nástroje lákajicí na přítomnost AI.AI tedy usnadňuje práci programátorům, grafikům, tvůrcům obsahu pro soiální sitě.

A já si položil otázku s čím konkrétně mi může AI pomoci? A dokáže mi vůbec s něčím smysluplným pomoci?

Může nám ale AI pomoci i v běžném životě, pokud zrovna nejsem programátor, grafik, nebo tvůrce obsahu pro soc. sítě? Na této stránce budeme vybírat nejužitečnější AI nástroje i pro běžné činnosti.


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *